Kiezen is verliezen

Vorige week had ik mijn laatste werkdag op de bso (buitenschoolse opvang) waar ik al weer een aantal jaar werkte. Dat betekent afscheid nemen.

Afscheid nemen, ik houd er niet van, ook al heb ik hier zelf voor gekozen. ‘Kiezen is verliezen’ heb ik onlangs gehoord ‘en dat verlies heb je te incasseren’. Ik dacht toen nog ‘maar je wint er toch ook mee?’.
Om meer flexibel te kunnen zijn voor mijn bedrijf ‘De Kindercoachbus’, heb ik ervoor gekozen om ontslag te nemen bij mijn werk op de bso. Dat betekent het verliezen van zekerheid, de fijne samenwerking met collega’s, maar vooral het contact met deze kinderen. Ze gaan mij aan het hart. Het is altijd mijn missie geweest om met alle kinderen die op de bso waren een verbinding te krijgen. Dat ze weten dat ze welkom zijn, veilig zijn en zich thuis mogen voelen bij mij en de bso, dat ze goed zijn zoals ze zijn.
Al zeg ik het zelf, daar ben ik goed in geslaagd. Dat het ook zo was mocht ik gisteren ervaren op mijn laatste werkdag. Kinderen die geen afscheid durfden te nemen, zomaar een extra knuffel komen geven, mooie tekeningen uit zichzelf geven of roepen met elkaar dat ik niet weg mag gaan (opgestookt door mijn collega, en bedankt.. ?) en ouders de me bedankten en op verzoek van mij een mooie ‘referentie’ hebben geschreven. Lieve allemaal, ik heb het met liefde en plezier gedaan!
Dus nu zit ik thuis met het gemis omringd door kaartjes, kadootjes en kunstwerken.
Én verwachtingsvol, want nu gaat het gebeuren. Ik heb de vrijheid om mijn eigen tijd in te delen. Ik kan activiteiten en afspraken plannen op dagen en tijden dat het jou als ouder ook uitkomt.
Helemaal weg bij de kinderopvang ben ik niet. Vanaf volgende week ga ik aan de slag als invalkracht bso bij SKO. Dichterbij mijn woonplaats waardoor ik minder reistijd heb, in contact blijf met alle leeftijden en toch dat stukje zekerheid van een inkomen heb.
Dus ja, ik verlies heel wat, maar win er ook veel mee namelijk tijd en vrijheid om me volledig te kunnen richten op waar ik goed in ben: het begeleiden van kinderen naar meer zelfvertrouwen.

Ik heb er alle vertrouwen in ?