ik in de etalage

De Kindercoachbus bestaat nu ruim 1,5 jaar. Mijn bus, die kennen de meeste mensen wel, maar mij?

Als ondernemer is het van belang om jezelf te laten zien anders weten de mensen (potentiële klanten) niet dat je bestaat. Nu post ik wel eens wat op social media, maar mezelf in de etalage zetten vind ik spannend. Zo zit ik niet echt in elkaar. Dat is toch een drempel met als gevolg dat ik onvoldoende zichtbaar ben en niet voldoende doorpak.

Het is dan ook niet zo gek dat ik mij richt op de doelgroep onzekere kinderen. Ik weet hoe het is en ik weet ook dat je niet overal onzeker in bent. Zo durf ik wel te vertellen dat je mij als pedagogisch medewerker op iedere buitenschoolse opvang kan inzetten. Na jarenlange ervaring als pedagogisch medewerker en in het werken met kinderen, weet ik dat ik dit goed kan. Alleen verkondigen dat ik een goede kindercoach ben, durf ik niet. Dat zul je mij dus (nog) niet horen zeggen. Wat weer niet betekent dat ik geen goede kindercoach ben! Mijn onzekerheid gepaard met een flinke dosis verantwoordelijkheid houdt mij scherp! Ik zal alles uit de kast halen om een traject te laten slagen en zal niet aan blijven modderen.

Ik heb mijn diploma’s en ervaring. Ik weet dat ik het werken met kleine groepjes of individueel leuk vind. Dan kan ik echt mijn volledige aandacht en kunde inzetten om een kind te laten stralen en daar word ik dan weer blij van. Niets is zo mooi als een stralend kind met zelfvertrouwen. Dat kan ook als je onzeker bent. De kunst is om daarmee om te leren gaan. Er is namelijk niets mis met onzekerheid. Het houdt je scherp, je denkt eerst goed na voor je iets doet of zegt, je maakt bewuste keuzes. Het is alleen jammer wanneer je door onzekerheid niets doet, je geen fouten durft te maken, wel graag naar dat feestje wil maar voor de deur van je vriendin niet meer durft en terug naar huis gaat hoe erg je er ook naar hebt uitgekeken. Onzekerheid is niet alleen negatief, maar wordt het wel wanneer je je eigen pad niet durft te volgen.

En dat is wat ik doe, mijn eigen pad volgen. Makkelijk is dat niet want “wat zullen anderen wel niet van me denken” of “wat als het nou mis gaat?” “straks val ik”. Ik doe er dan ook vaak langer over dan anderen om ergens te komen, maar het vertrouwen dat het me gaat lukken heb ik. Stap voor stap kom ik er wel. Mede door mijn supporters om mij heen.

Dat is wat ik voor jouw kind kan zijn. Een supporter die weet hoe het is, toch neutraal is en door middel van speelse oefeningen je kind met meer zelfvertrouwen en ontspanning de deur uit laat lopen. Dat durf ik je wel te zeggen!