Werkwijze

Intakegesprek

Wanneer u uw kind aanmeldt voor coaching, maak ik met u een afspraak voor een intake. Om een zo compleet mogelijk beeld te verkrijgen hoe het er nu voor staat, stuur ik u een intakeformulier toe.

Tijdens de intake die ik met u en uw kind zal hebben, gaan we de hulpvraag formuleren. Het is belangrijk dat uw kind deze zelf formuleert. De hulpvraag van uw kind is het uitgangspunt.

Start bijgesneden
separator
shutterstock_394976311

sessies

De sessies zullen spelenderwijs verlopen en worden op maat gemaakt. Een sessie duurt 60 minuten.

Het traject zal kortdurend, ongeveer 5 sessies, en oplossingsgericht zijn. 

separator

Tools

Door aandacht te geven, een luisterend oor en verschillende tools in te zetten wil ik uw kind begeleiden naar meer lef, dapperheid, zelfvertrouwen en groei. Lef om die ene drempel te durven nemen, voor jezelf op te komen, een nieuwe vaardigheid te leren om vervolgens te kunnen groeien.

Ik kan verschillende werkwijzen, tools, inzetten in de coaching. Dat hangt af van de hulpvraag en wat het beste bij u en uw kind past. Ze bestaan uit onder andere:

  • Kidsskills: stap voor stap een nieuwe vaardigheid leren
  • Schatgraversspel: “een avontuurlijk kaartspel dat verbindt, inspireert en raakt” (zie www.schatgravers.com)
  • RET: Rationeel Emotieve Therapie
  • Rots&Water: Al spelenderwijs en via fysieke oefening worden sociale-communicatie-en confrontatievaardigheden aangeleerd. (zie: http://www.rotsenwater.nl)
  • Lachen: onderschat de kracht van het lachen niet. Probeer het eens, u merkt direct verschil 😀
kleiner (4)
separator
kleiner (1)

(tussen)evaluatie

Eindevaluatie: Het traject sluiten we gezamenlijk af. Hoe is het gegaan, en heeft uw kind voldoende geleerd om zelf het stuur weer in handen te nemen? Heeft u nog vragen? Hoe kan het gezin samen verder.

Tussenevaluatie: Het kan zijn dat we op uw of mijn verzoek een tussenevaluatie houden. De vraag of we nog op de goede weg zitten staat centraal. U kunt met vragen zitten. Misschien is er iets gebeurd wat prioriteit heeft. Even een pas op de plaats.

Het zou kunnen zijn dat uw kind meer hulp nodig heeft dan coaching. Hierin zal ik u adviseren.

to top button