Werkwijze

eerste contact

Wanneer je een vraag hebt over jouw kind, houden we eerst een gratis telefoongesprek. Deze duurt maximaal een half uur en zo kun je je verhaal vertellen en kennis leren maken met mij. Mocht je met mij verder willen gaan, dan maken we een afspraak voor een intake. Om een zo compleet mogelijk beeld te verkrijgen hoe het er nu voor staat, stuur ik je een intakeformulier toe.

De intake zal met alleen de ouders/verzorgers zijn. Zo kun je vrijuit vertellen. De zorgen en wensen rondom jouw kind gaan we hier verkennen.

Na de intake zal ik een kennismaking met je kind alleen hebben. Hier kan je kind vrijuit vertellen en gaan we op zoek naar zijn of haar hulpvraag. 

Als ouder wordt je bij de coaching betrokken.

*de coaching kan alleen doorgaan met toestemming van de ouders.

Start bijgesneden
separator
shutterstock_394976311

sessies

Jouw kind heeft gedurende de sessies mijn onverdeelde aandacht. Ik zorg voor een goede aansluiting met jouw kind waardoor die zich veilig voelt.

De sessies zullen spelenderwijs verlopen en worden op maat gemaakt. Een sessie duurt 60 minuten.

Het traject zal kortdurend, ongeveer 5 sessies, en oplossingsgericht zijn. 

separator

Tools

Door verschillende tools in te zetten wil ik jouw kind begeleiden naar meer lef, dapperheid, zelfvertrouwen en groei. Lef om die ene drempel te durven nemen, voor jezelf op te komen, een nieuwe vaardigheid te leren om vervolgens te kunnen groeien.

Ik kan verschillende werkwijzen, tools, inzetten in de coaching. Dat hangt af van de hulpvraag en wat het beste bij jou en jouw kind past. Ze bestaan uit onder andere:

  • Kidsskills: stap voor stap een nieuwe vaardigheid leren
  • Schatgraversspel: “een avontuurlijk kaartspel dat verbindt, inspireert en raakt” (zie www.schatgravers.com)
  • helpende gedachten
  • Rots&Water: Al spelenderwijs en via fysieke oefening worden sociale-communicatie-en confrontatievaardigheden aangeleerd. (zie: http://www.rotsenwater.nl)
  • Lachen: onderschat de kracht van het lachen niet. Probeer het eens, je merkt direct verschil 😀
kleiner (4)
separator
kleiner (1)

(tussen)evaluatie

Eindevaluatie: Het traject sluiten we gezamenlijk af. Hoe is het gegaan, en heeft je kind voldoende geleerd om zelf het stuur weer in handen te nemen? Heb je nog vragen? Hoe kan het gezin samen verder.

Tussenevaluatie: Het kan zijn dat we op jouw of mijn verzoek een tussenevaluatie houden. De vraag of we nog op de goede weg zitten staat centraal. Je kunt met vragen zitten. Misschien is er iets gebeurd wat prioriteit heeft. Even een pas op de plaats.

Het zou kunnen zijn dat je kind meer hulp nodig heeft dan coaching. Hierin zal ik je adviseren.

to top button