De Kindercoachbus

20180416_143057
binnenkant bus

Mijn buspraktijk

"Een praktijk voeren in een bus, hoe kom je er op?"

Dat wordt me wel eens gevraagd.

Na het behalen van mijn diploma tot kindercoach had ik nog geen idee hoe ik daar vorm aan wilde geven. Eén ding wist ik zeker: "Ik ga niet in een donker hok zitten". Onzin natuurlijk want er bestaan zoveel mooie lichte praktijkruimtes, maar ik zag het niet zitten. Dat zou dan ook betekenen dat ik een locatie moest kiezen en daaraan vastzat. Daar houd ik niet van. Ik wil flexibel zijn.

Aangezien ik en mijn man eerst zouden gaan reizen, liet ik het even rusten. Tot halverwege onze reis ik een post op LinkedIn las van iemand die een leuke sessie in het bos in een caravan had gehad. Er ging een vlammetje in mij aan en werd enthousiast. Ik zag het al helemaal voor me. Ik houd van de natuur en de vrijheid vandaar. Toch leek een caravan mij niet praktisch om daar iedere dag mee rond te rijden en begon ik aan een bus te denken, een camper.

Na lang zoeken vond  ik er een die aan mijn wensen voldeed (voldoende licht en ruimte) en kocht hem.  Huiselijk moest hij worden ingericht vond ik en met vloerbedekking. Dan kan je lekker met je schoenen uit gaan zitten. Het is gelukt! Mijn kindercoachpraktijk was geboren en ik ben er maar wat blij mee en trots op.

Voordeel: ik kan overal naar toe. Naar de mensen thuis, de school, parkeerplaats van de sportschool, het bos, strand, enzovoorts. Voor koude dagen kan de standkachel aan.

Nadeel: als het heel hard regent, versta je elkaar niet zo goed en in de zomer kan het heel warm worden binnen. Maar dat los ik op door naar buiten te gaan of bij een locatie naar binnen.

Neem een kijkje in de bus via de foto's of het filmpje. Of wanneer je hem ziet even naar binnen kijken. Dat mag gewoon 🙂

Kinderen reageren enthousiast wanneer ze mijn bus zien staan of rijden 😊

Mijn werkgebied is de gehele Bollenstreek. Zolang er maar plek is om de bus te parkeren.

De bus blijft op zijn plek staan tijdens de coaching.

Mijn doelgroep

Kinderen van 4 t/m 8 jaar, en hun ouders, die nét even dat duwtje in de rug nodig hebben om weer op de rit te komen.

Als ouder zie jij je kind. Jij kent haar het beste. Je weet wat ze leuk vindt of stom, waar ze moeite mee heeft of juist niet, wie haar vrienden zijn.

Je ziet ook dat je kind:

  • weinig vriendjes heeft.
  • dichtklapt wanneer ze iets moet doen wat ze spannend vindt.
  • bij volwassenen blijft plakken.
  • geen fouten durft te maken.
  • geen keuzes durft te maken.
  • snel gespannen is (huilen, boos, paniek).
  • enorm uitkijkt naar de verjaardag van haar vriendin, maar als het eenmaal zover is, ze niet meer wilt gaan. Dit gebeurt ook in andere situaties.
  • bang is om te vallen en daarom maar niets doet.
  • zich zorgen maakt om wat anderen van haar denken.
  • onvoldoende voor zichzelf durft op te komen.

Wat gun je haar toch een flinke portie zelfvertrouwen en lef zodat het leven wat makkelijker wordt.

Door middel van speelse en creatieve oefeningen begeleid ik jouw kind naar meer zelfvertrouwen en ontspanning. Door bewegingsoefeningen komt je kind letterlijk in beweging.

Na de coaching loopt je kind met meer zelfvertrouwen de deur/bus uit. Ze weet wat ze kan doen in voor haar lastige situaties of wanneer ze zich onrustig voelt. Steeds zelfstandiger zal ze haar eigen pad durven volgen.

Als ouder word je natuurlijk nauw betrokken bij de coaching. Het werkt het beste wanneer er op alle fronten wordt geoefend en meegewerkt.

kleiner (3)
to top button