De Kindercoachbus

20180416_143057
binnenkant bus

Mijn buspraktijk

"Een praktijk voeren in een bus, hoe kom je er op?"

Dat wordt me wel eens gevraagd.

Na het behalen van mijn diploma tot kindercoach had ik nog geen idee hoe ik daar vorm aan wilde geven. Eén ding wist ik zeker: "Ik ga niet in een donker hok zitten". Onzin natuurlijk want er bestaan zoveel mooie lichte praktijkruimtes, maar ik zag het niet zitten. Dat zou dan ook betekenen dat ik een locatie moest kiezen en daaraan vastzat. Daar houd ik niet van. Ik wil flexibel zijn.

Aangezien ik en mijn man eerst zouden gaan reizen, liet ik het even rusten. Tot halverwege onze reis ik een post op LinkedIn las van iemand die een leuke sessie in het bos in een caravan had gehad. Er ging een vlammetje in mij aan en werd enthousiast. Ik zag het al helemaal voor me. Ik houd van de natuur en de vrijheid vandaar. Toch leek een caravan mij niet praktisch om daar iedere dag mee rond te rijden en begon ik aan een bus te denken, een camper.

Na lang zoeken vond  ik er een die aan mijn wensen voldeed (voldoende licht en ruimte) en kocht hem.  Huiselijk moest hij worden ingericht vond ik en met vloerbedekking. Dan kan je lekker met je schoenen uit gaan zitten. Het is gelukt! Mijn kindercoachpraktijk was geboren en ik ben er maar wat blij mee en trots op.

Voordeel: ik kan overal naar toe. Naar de mensen thuis, de school, parkeerplaats van de sportschool, het bos, strand, enzovoorts. Voor koude dagen kan de standkachel aan.

Nadeel: als het heel hard regent, versta je elkaar niet zo goed en in de zomer kan het heel warm worden binnen. Maar dat los ik op door naar buiten te gaan of bij een locatie naar binnen.

Neem een kijkje in de bus via de foto's of het filmpje. Of wanneer je hem ziet even naar binnen kijken. Dat mag gewoon 🙂

Kinderen reageren enthousiast wanneer ze mijn bus zien staan of rijden 😊

Mijn werkgebied is de gehele Bollenstreek. Zolang er maar plek is om de bus te parkeren.

De bus blijft op zijn plek staan tijdens de coaching.

Mijn doelgroep

Kinderen van 6 t/m 12 jaar, en hun ouders, die nét even dat duwtje in de rug nodig hebben om weer op de rit te komen.

Je kind gedraagt zich de laatste tijd wat anders. Het is een klein verschil die je opmerkt, maar toch, er is wat. Je voelt het en je ziet het, maar de vinger erop leggen lukt niet. Of je weet wel wat er speelt, maar het lukt niet voldoende om de omslag te maken.

Het kan zijn dat je kind het heel lastig vind om:

  • voor zichzelf op te komen,
  • om gaan met groepsdruk,
  • een spreekbeurt te houden,
  • vrienden te maken,
  • te ontspannen of
  • gewoon zichzelf te durven zijn,
  • etcetera.

Het kan ook zijn dat je kind zich eenzaam voelt.

Bij dit soort thema's kun je bij mij terecht. Ik richt mij met name op het vergroten van het zelfvertrouwen, het lichaamsbewustzijn en ontspanning.

Samen gaan we op zoek naar de hulpvraag en hoe we die kunnen aanpakken. Ik heb verschillende soorten aanbod (beschreven bij 'aanbod') en samen gaan we kijken wat het beste past. Ik doe een voorstel en leg deze voor.

 

kleiner (3)
to top button