De Kindercoachbus

20180416_143057
binnenkant bus

Mijn buspraktijk

"Een praktijk voeren in een bus, hoe kom je er op?"

Dat wordt me wel eens gevraagd.

Na het behalen van mijn diploma tot kindercoach had ik nog geen idee hoe ik daar vorm aan wilde geven. Eén ding wist ik zeker: "Ik ga niet in een donker hok zitten". Onzin natuurlijk want er bestaan zoveel mooie lichte praktijkruimtes, maar ik zag het niet zitten. Dat zou dan ook betekenen dat ik een locatie moest kiezen en daaraan vastzat. Daar houd ik niet van. Ik wil flexibel zijn.

Aangezien ik en mijn man eerst zouden gaan reizen, liet ik het even rusten. Tot halverwege onze reis ik een post op LinkedIn las van iemand die een leuke sessie in het bos in een caravan had gehad. Er ging een vlammetje in mij aan en werd enthousiast. Ik zag het al helemaal voor me. Ik houd van de natuur en de vrijheid vandaar. Toch leek een caravan mij niet praktisch om daar iedere dag mee rond te rijden en begon ik aan een bus te denken, een camper. Niet zo maar een camper, eentje met ramen rondom zodat iedereen kan zien wat er gebeurt en het licht is.

Vanaf dat moment ben ik zowat dagelijks gaan zoeken naar zo een bus en vond er een. We kochten hem en richtten hem in. Huiselijk moest hij worden vond ik en met vloerbedekking. Dan kan je lekker met je schoenen uit gaan zitten. Het is gelukt! Mijn kindercoachpraktijk was geboren en ik ben er maar wat blij mee en trots op.

Voordeel: ik kan overal naar toe. Naar de mensen thuis, de school, parkeerplaats van de sportschool, het bos, strand, enzovoorts. Voor koude dagen kan de standkachel aan.

Nadeel: als het heel hard regent, versta je elkaar niet zo goed en in de zomer kan het heel warm worden binnen. Maar dat los ik op door naar buiten te gaan of bij een locatie naar binnen.

Neem een kijkje in de bus via de foto's of het filmpje. Of wanneer je hem ziet even naar binnen kijken. Dat mag gewoon 🙂

Mijn werkgebied is de gehele Bollenstreek. Zolang er maar plek is om de bus te parkeren.

De bus blijft op zijn plek staan tijdens de coaching.

Mijn doelgroep

Kinderen van 6 t/m 12 jaar, en hun ouders, die nét even dat duwtje in de rug nodig hebben om weer op de rit te komen.

Het is er misschien altijd al geweest of misschien pas sinds kort. Je kind is onzeker of verlegen, vindt het lastig om zich in groepen staande te houden en jij als ouder zou wel willen dat die wat meer zelfvertrouwen zou hebben en voor zichzelf durft op te komen. Of je kind is de laatste tijd sneller verdrietig, boos, trekt zich steeds meer terug, gaat met minder plezier naar school of gaat regelmatig over de grens. Inmiddels heb je als ouder al van alles geprobeerd, maar nu weet je het niet meer.

Bij dit soort thema's kun je bij mij terecht. Ik richt mij met name op het vergroten van het zelfvertrouwen, het lichaamsbewustzijn en ontspanning.

Samen gaan we op zoek naar de hulpvraag en hoe we die kunnen aanpakken. Ik doe een voorstel en leg deze voor.

kleiner (3)
to top button