Iets over mij

20180416_142945

Marieke

Ik was 11 jaar toen mijn eerste buurmeisje werd geboren. Vol trots en verantwoordelijkheidsgevoel mocht ik haar de fles geven. Geweldig vond ik het. Er kwamen meer buurtkinderen en ik speelde als oudste graag met hen. Het voelde voor mij daardoor misschien wel als natuurlijk om op mijn 16e gymnastiekhulp te worden bij kinderen van 5-6 jaar. In het omgaan met kinderen ben ik zo als vanzelf gerold en ik ben dat blijven doen, nu als werk, omdat ik dat leuk vind. Zo simpel is het.

Het geeft mij energie. De wereld door hun ogen zien en luisteren naar al die wijsheden die ze al zo jong hebben. Hoe je bijvoorbeeld het beste kunt verstoppen bij verstoppertje "Niet je billen uitsteken, want dan ziet de tikker je." Hier kan ik enorm van genieten! Ik voer op mijn werk dan ook graag hele gesprekken met de kinderen.

Toch merkte ik dat ik nog niet álle kinderen de aandacht kon geven die zij verdienen. Ook sluimerde al enige tijd het gevoel en de gedachte 'Ik kan en wil meer.' Door zelf wandelcoaching te volgen, werd ik bekend met het beroep kindercoach. Toen wist ik het: dit is het! Ik word kindercoach.
Hoe ik bij mijn mooie praktijkbus kwam, is weer een ander verhaal.

Ooit begonnen bij het LHNO en via de MDGO en HBO heb ik de post-HBO opleiding tot Kindercoach gevolgd. Ik ben een doorzetter. Ik geef niet zomaar op en mag me graag verder professioneel ontwikkelen om te groeien. Ik voel me dan ook erg verantwoordelijk voor wat ik doe. Dat houdt in dat ik er alles aan doe om u en uw kind zo goed mogelijk te coachen, maar niet zal blijven aanmodderen wanneer ik niet verder kom. In dat geval verwijs ik door.

Naast mijn werk sport ik veel. Bijna dagelijks ren, fiets of zwem ik. Ik leer zo de kracht en grenzen van mijn lichaam beter kennen. Ik weet wat ik wel en niet aankan en dat geeft mij vertrouwen. Dit is de reden dat ik me mede richt op het vergroten van het lichaamsbewustzijn. Wat voel je? En waar voel je het? Wanneer? Om zo je eigen grenzen aan te gaan voelen waardoor je ze beter aan kan geven. Sporten is voor mij ook een manier om te ontspannen en mijn hoofd leeg te maken zodat ik weer vol energie kan gaan werken.

in mijn kofferbak

  • ruim 25 jaar werkervaring met kinderen 4-16 jaar
  • post-HBO opleiding Kindercoach BGL
  • HBO Culturele Maatschappelijke Vorming
  • opleiding tot lachtrainer
  • Rots&Water training
  • Verklaring Omtrent Gedrag
to top button